Μενού
Κανέλα

Κανέλα

Η κανέλα είναι το πιο κοινό από τα μπαχαρικά που έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στη μάχη εναντίον του διαβήτη. Σε επιστημονικές έρευνες που έγιναν όταν Τύπου 2 διαβητικοί ασθενείς έλαβαν συμπληρωματικά κανέλα (1, 3, ή 6 γραμμάρια) [...]

διαβάστε περισσότερα
Χρώμιο

Χρώμιο

Την τελευταία δεκαετία το χρώμιο έχει ανακηρυχθεί σαν ένα περισσότερο επωφελές ιχνοστοιχείο παρά σαν εντελώς απαραίτητο και έχει γίνει γνωστό για τη χρήση του σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής (Lewicki SAnn Agric Environ Med. 2014). Μέχρι το έτος 2014 υπήρχαν [...]

διαβάστε περισσότερα
Βιοτίνη

Βιοτίνη

Η Βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Συμμετέχει σε σημαντικές μεταβολικές αντιδράσεις του ανθρώπινου οργανισμού, όπως στη σύνθεση των λιπαρών οξέων και τη γλυκονεογένεση. Σε μελέτες που διεξήχθησαν, τα επίπεδα βιοτίνης στο αίμα διαβητικών Τύπου 2 ασθενών βρέθηκαν [...]

διαβάστε περισσότερα
Βιταμίνη D

Βιταμίνη D

Συνεχώς αυξανόμενες ερευνητικές ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στην υποβιταμίνωση σε βιταμίνη D και του συνδρόμου της αντίστασης στην ινσουλίνη, κατά το οποίο μια συγκεκριμένη παραγόμενη ποσότητα ινσουλίνης έχει χαμηλότερο του αναμενόμενου αποτέλεσμα. Η σχέση αυτή [...]

διαβάστε περισσότερα
Βιταμίνη D και Ασβέστιο

Βιταμίνη D και Ασβέστιο

Σε έρευνες όπου η βιταμίνη D χορηγήθηκε συμπληρωματικά για μικρά χρονικά διαστήματα (6-12 εβδομάδες) σε μεγάλες δόσεις (4000 – 8000IU) αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική θεραπευτικά όταν ταυτόχρονα χορηγούνταν και ασβέστιο (1.000 -1.200mg) τόσο σε Τύπου 2 διαβητικούς ασθενείς, όπου η [...]

διαβάστε περισσότερα
Βιταμίνη D εγκυμοσύνη

Βιταμίνη D στην εγκυμοσύνη

Πολλές φορές οι γυναικολόγοι συνιστούν τη λήψη συμπληρωματικής βιταμίνης D έστω και σε μικρές δόσεις (400IU/μέρα) κατά την εγκυμοσύνη (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, Vitamin D in Pregnacy). Σε μελέτες που διεξήχθησαν σε υγιείς έγκυες γυναίκες, όταν έλαβαν [...]

διαβάστε περισσότερα
Αλόη

Αλόη

Η Αλόη είναι ένα πολύ διαδεδομένο φυτό που ανήκει στην οικογένεια Liliaceae, απαντάται στις τροπικές περιοχές και πληθώρα καλλυντικών και φαρμακολογικών προϊόντων κατασκευάζονται από το τζελ που βρίσκεται στα μεγάλα φύλλα του φυτού (Yagi et al, Saudi Pharmaceutical Journal [...]

διαβάστε περισσότερα
Λευκό Φασόλι

Λευκό Φασόλι (Phaseolus vulgaris) Phase 2

Σαν μια εναλλακτική μέθοδος στις δίαιτες με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη γίνονται συνεχείς έρευνες πάνω σε ουσίες και σχετικά προϊόντα τα οποία έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν την απορρόφηση των υδατανθράκων από το ανθρώπινο σώμα και έτσι να κάνουν [...]

διαβάστε περισσότερα
Πράσινο Τσάι

Πράσινο Τσάι

Το πολύ γνωστό μας πράσινο τσάι είναι ουσιαστικά το εκχύλισμα των φύλλων του βοτάνου Camellia sinensis. Η προέλευσή του είναι από την Κίνα, όπου και σε μια πρόσφατη πολύ μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμπέραναν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού [...]

διαβάστε περισσότερα
Ψύλλιο

Ψύλλιο

Το Ψύλλιο (Plantago psyllium) είναι ένα είδος φυτού γνωστό κυρίως για τους σπόρους του που αποτελούνται από φυτικές ίνες, η λήψη των οποίων μπορεί να δράσει ευεργετικά σε καταστάσεις όπως η δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ενώ μπορεί [...]

διαβάστε περισσότερα
Showing 11–20 of 26 results