Μενού

Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία

eye

Σχεδόν οι μισοί από τους διαβητικούς άνδρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη στύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς συνήθως κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Για να επιτευχθεί στύση χρειάζεται η συνδρομή τόσο του νευρικού όσο και του αγγειακού συστήματος και δυστυχώς ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, όπως αγγειοπάθεια που ευθύνεται για την ελλιπή αιμάτωση του πέους και νευροπάθεια, δηλαδή διαταραχή των νευρικών λειτουργιών που είναι απαραίτητες για τη στύση.

H θεραπευτική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας εξαρτάται πολλές φορές και από το μέγεθος της φθοράς που έχει προκαλέσει ο διαβήτης στο αγγειακό ή νευρικό σύστημα. Όσο μικρότερη είναι η φθορά, τόσο καλύτερα είναι τα θεραπευτικά αποτελέσματα της αγωγής που θα συστήσει ο γιατρός σας.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Το αμινοξύ κιτρουλίνη ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το εκχύλισμα από φλοιό πεύκου (pine bark extract-pycnogenol) μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στην κυκλοφορία του αίματος, άρα και στη διευκόλυνση επίτευξης στύσης, ενώ σε μελέτες έχουν αποδειχθεί σαν ένας ικανός συνδυασμός συστατικών για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Δύο επίσης πολύ γνωστά βότανα που έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας είναι το Ginseng καθώς και το επιμήδιο (Horny Goat Weed).

Τέλος, η έλλειψη του βασικού ιχνοστοιχείου ψευδαργύρου έχει συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα λίμπιντο ή ακόμη και τεστοστερόνης.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται σε μια πλήρη πολυφόρμουλα (Nutragra Instant) την οποία μπορείτε και να προμηθευτείτε από την σχετική σελίδα μας «Πολυφόρμουλες».

Παρακαλούμε ελέγξτε τις Επιστημονικές Μελέτες  για περισσότερες πληροφορίες και παραπομπές.
Πάντα συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε οποιουδήποτε είδος συμπληρώματος.
Επισκεφτείτε συχνά τη σελίδα Νέα – πρόσφατα άρθρα για να λαμβάνετε την νεότερη δυνατή πληροφόρηση.