Μενού
Γλυκομαννάνη

Η γλυκομαννάνη είναι μια μορφή υδατοδιαλυτoύ πολυσακχαρίτη, ουσιαστικά σύμπλεγμα φυτικών ινών, που προέρχεται από τον βολβό του φυτού Konjac που μοιάζει πολύ με την πατάτα. Χρησιμοποιείται κατά κόρον σαν συμπλήρωμα διατροφής μιας και βοηθά σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, παχυσαρκίας, υψηλής χοληστερόλης και στον σακχαρώδη διαβήτη.

Όντως αρκετές μελέτες έδειξαν ότι όταν ασθενείς με προβλήματα σακχαρώδους διαβήτη εισήγαγαν στο διαιτολόγιό τους ίνες γλυκομαννάνης σε ποσότητες 3 έως και 13 γραμμάρια τη μέρα για χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα είδαν αρκετά οφέλη στην υγεία τους, όπως καλύτερο χειρισμό του σακχάρου τους, βελτίωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, μείωση στη συστολική πίεση (Vuksan V,Diabetes Care. 1999 June), μειώσεις στη χοληστερόλη και τη φρουκτοζαμίνη (Vuksan V,Diabetes Care. 2000 Jan). Μάλιστα η μείωση στην LDL χοληστερόλη παρατηρήθηκε και σε υγιείς και σε διαβητικούς εθελοντές (Yoshida M,Eur J Clin Nutr. 2006 Apr) ενώ όταν η λήψη της γλυκομαννάνης συνδυάστηκε με λήψη και άλλων φυτικών στερολών παράλληλα με την αποτροπή της αύξησης της LDL χοληστερόλης κατάφερε να μειώσει και την μεταγευματική γλυκόζη (Chearskul S, J Med Assoc Thai. 2007 Oct).

Μοιραστείτε το!
About the Author : admin