Μενού

Κατά τη φαρμακευτική αγωγή

Ο γιατρός είναι αυτός που καθορίζει την φαρμακευτική αγωγή του κάθε ασθενή ξεχωριστά. Παρόλα αυτά αν ο έλεγχος του σακχάρου σας δεν είναι ικανοποιητικός μόνο με την φαρμακευτική θεραπεία ή αν θέλετε να εισάγετε μια πιο πολυμέτωπη αντιμετώπιση της νόσου, που εκτός τη λήψη φαρμάκων και την αλλαγή προς ένα πιο σωστό τρόπο διατροφής και εκγύμνασης, περιλαμβάνει και την συμπληρωματική λήψη φυσικών ουσιών που σε διάφορες έρευνες αποδείχτηκαν ωφέλιμες για τους ασθενείς, θα σας προτείναμε να λάβετε υπόψη τα εξής:

  • e7Ελέγχετε συχνά τα επίπεδα βιταμίνης Β12 του οργανισμού σας σε περίπτωση που λαμβάνετε μετφορμίνη (Glucophage) για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Σε διάφορες μελέτες που έγιναν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε περιπτώσεις που οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονταν καλά στην αντιδιαβητική θεραπεία που τους δινόταν (metformin, glyburide), η συμπληρωματική λήψη είτε αλόης είτε πικολινικού χρωμίου σε συνδυασμό με βιοτίνη τους βοήθησε να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου τους πιο εύκολα.
  • Τα ίδια περίπου θετικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και σε έρευνες σε ασθενείς που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή και τους δόθηκε επιπλέον σιλημαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου) ή φυτικές ίνες ψύλλιου. Σε αυτές τις δύο έρευνες καταγράφηκαν και επιπλέον μειώσεις στα λιπίδια του αίματος καθώς και στο βάρος ορισμένων ασθενών.

Πολλά από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εμπεριέχονται και σε ειδικά πολυσκευάσματα – πολυφόρμουλες.

tip

Συμβουλές: κρατείστε τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στα ανώτερα φυσιολογικά όρια, ιδιαίτερα αν λαμβάνετε μετφορμίνη. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής όπως το χρώμιο και η βιοτίνη, η αλόη, η σιλυμαρίνη (γαϊδουράγκαθο) για τον έλεγχο του σακχάρου με φυσικό τρόπο για 2-3 μήνες κάνοντας διάλειμμα 1 περίπου μήνα. Μετρήστε το σάκχαρό σας για να αξιολογείτε την πορεία της αγωγής και να αποφεύγετε υπογλυκαιμίες.

Για όποιον δε θέλει να εμβαθύνει στην χρήση ξεχωριστών φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής η ιστοσελίδα μας προσφέρει και ειδικές πολυφόρμουλες που προσφέρουν συνδυασμούς συστατικών για τον έλεγχο του σακχάρου. Ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων αυτών.

Παρακαλούμε ελέγξτε τις Επιστημονικές Μελέτες  για περισσότερες πληροφορίες και παραπομπές.
Πάντα συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε είδος συμπληρώματος.
Επισκεφτείτε συχνά τη σελίδα Νέα – πρόσφατα άρθρα για να λαμβάνετε την νεότερη δυνατή πληροφόρηση.